Sendikamızdan Sağlık Bakanı MÜEZZİNOĞLU’na Hayırlı Olsun Ziyareti
24 Aralık 2015, Perşembe

 

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na kabinede yeniden görev almasından dolayı hayırlı olsun dileklerini ileten Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarının hali hazırda bekleyen sorunlarına ilişkin de Bakan Müezzinoğlu’na bir sunum yaptı.

 

Sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediği yıpranma payı konusunda geçtiğimiz haftalarda oluşturulan bir kurulun çalışmalara başladığını kaydeden Memiş, konunun kısa sürede sonuçlandırılmasını istedi.

 

İŞ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ, ÇALIŞANLARA DAHA RAHAT BİR ORTAM SAĞLANMALI

İstihdam açığı sorununa dikkat çeken Memiş, bununla birlikte doğan iş yükünün hafifletilmesi ve çalışanların daha rahat bir ortam sağlanması adına, 2016 yılında yapılacak olan alımların buna göre planlanıp, iş yükünün hafifletilmesi hedefiyle çözülmesi gerektiğini vurguladı.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EK ÖDEMEYE MAHKÛM EDİLMESİN

Döner sermaye konusunda yaşanan problemlerin bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Memiş, hastanelerin borç yükünün artması sebebiyle çalışanların sabit ek ödemeye mahkum edilmeye başlandığını, global bütçe uygulama görülmeleriyle bu sorunun çözülmesini istedi.

Genel Başkanımız Memiş ayrıca lisans tamamlamada yaşanan sorunların ve yaşanan intibak sorunlarının da bir an önce giderilmesini istedi.

 

NAKDİ YEMEK YARDIMI ALAMAYAN 112 ÇALIŞANLARININ SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Toplu Sözleşme kazanımlarımız arasında yer alan, yemek hizmetinden yararlanamayan 112 Çalışanlarına nakdi yemek yardımı yapılmasının önündeki yönetmelik engelinin kaldırılmasını isteyen Genel Başkanımız, bu sorunun bir an önce çözülmesini gerektiğini vurguladı.

Mesleki Mali Sorumluluk Sigortası uygulamasında yaşanan bir sıkıntıya dikkat çeken Genel Başkanımız Memiş, Mesleki Mali Sorumluluk Sigortası kapsamında yaklaşık 110 Milyon TL prim ödenmesine karşın, sigorta şirketlerinin 8 Milyon TL tazminat ödediğini, bu sebeple de teminat lerine dokunulmadan ödenecek sigorta primlerinin düşürülmesini istedi. Ek Ödemelerin Emekliliğe Yansıtılması konusunun da bir an önce hayat geçerek sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini isteyen Genel Başkanımız, yıpranma payının da 2016 yılında mutlaka yasalaşması gerektiğini istedi.

 

SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINMALI

Genel Başkanımız Metin Memiş, uzun zamandır dile getirdikleri başta vekil ebe hemşireler olmak üzere, Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları ile diğer sözleşmeli çalışanların kadroya alınması talebini de tekrarladı.

 

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN KANUNLAR KARARLILIKLA UYGULANMALI

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için çıkarılan, ‘Sağlık çalışanına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması’ konusundaki kanunun kararlılıkla uygulanmasını isteyen Genel Başkanımız Metin Memiş bu konuda Adalet Bakanlığı ile de görüşülmesini istedi.

 

Genel Başkanımız Metin Memiş, İş Sağlığı ve güvenliği hususunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile mutabakata vardığımız, ‘Sağlık İdarecileri, Sağlık-Sen temsilci ve şube yönetimlerine yönelik, İş Sağlığı, İş Güvenliği ve Mobbing konusunda eğitim işbirliği yapılması’ anlaşmamızın bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

 

Aile hekimliği sisteminin nöbet uygulamaları dahil, sistemin ruhuna uygun olarak yeniden düzenlenmesini de isteyen Genel Başkanımız, ‘Çok Paydaşlı Sağlık Sorumluluğunu Geliştirme Programı’ kapsamında, sağlık politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında hizmet kolunda yetkili sendika olarak yer almamız gerektiğini ifade etti. 

 

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında, yaşanan sorunları bildiklerini, çözümü için çalışacaklarını söyledi. Sağlık politikalarının belirlenmesi ve sağlık hizmetinin sunulmasında sosyal paydaşların görüşlerinin kendileri için de önemli olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, karşılıklı yapılacak işbirliğinin sorunların çözümüne sunacağı katkıya olan inancını dile getirdi.

 

Genel Başkanımız Metin Memiş’e ziyaretinde, Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan, Mustafa Örnek ve Abdülaziz Aslan ile Genel Sekreterimiz Fatih Seyran da hazır bulundu.

PAYLAŞ :