4/C’lilere Ek Ödeme Müjdesi
17 Şubat 2017, Cuma

Toplu sözleşme öncesi ek ödemeler için dava açıp kararı kesinleşen 4/C’lilere müjde! Bu çalışanların döner sermaye ek ödemeleri mahkeme kararına göre ödenecek.

4/C’li çalışanların toplu sözleşme öncesi yargı kararıyla aldıkları döner sermaye ek ödemelerinin belli bir oranda düşmesi nedeniyle yapılan ödemelerin yeniden mahkeme kararına göre düzenlenmesi istemiyle sendikamız Sağlık-Sen’in Antalya Şubesi'nin üyemiz adına Antalya 4. İdare Mahkemesi’nde açtığı dava sonuçlandı.

Antalya 4. İdare Mahkemesi verdiği kararda döner sermaye ek ödemeleri ile ilgili dava açıp, döner sermaye ek ödemelerinden yararlandırılmaları gerektiği hususundaki kararı kesinleşen 4/C’li çalışanlar için toplu sözleşme gereği alınacak tutar yerine, mahkeme kararına göre döner sermaye ek ödemesi ödenmesi gerektiğini belirtti.

Bu karar emsal teşkil edip, daha önceden döner sermayeden yararlanmak için dava açıp da kazanmış olanların, toplu sözleşme gerekçe gösterilerek mahkeme kararlarının uygulanmıyor olması halinde dava açmaları gerekmektedir.

Ayrıca sendikamız, bu durumda olanların dava açmadan ek ödeme alabilmeleri için Maliye Bakanlığı ile görüşme yapacaktır.

PAYLAŞ :